Beethovenia Enontekiöltä

250-vuotiasta Ludwig van Beethovenia juhlistava konsertti Enontekiön kirkosta

Pianisti Paavali Jumppanen ja viulisti Jaakko Kuusisto ovat tehneet musiikillista yhteistyötä jo noin 25 vuoden ajan monin eri tavoin. Heidän yhteisen ohjelmistonsa kulmakiveksi on muodostunut Ludwig van Beethovenin kymmenen sonaattia pianolle ja viululle. Enontekiön kirkon konsertissa kuullaan sonaatit nro 5 F-duuri ’Kevätsonaatti’ ja nro 7 c-molli.

Beethoven on yksi maailman konserttiyleisöjen ehdottomia suosikkisäveltäjiä. Hän saavutti maineensa jo elinaikanaan valloittaen ensin kamarimusiikillaan laajat kodeissa musisoineet harrastajapiirit ja sitten sinfonioillaan musiikin julkisen tilan. Edes vähittäinen kuuroutuminen ei estänyt Beethovenin nousua hahmoksi, jonka vaikutus lähes kaikkeen häntä seuranneeseen musiikkiin oli valtava.

Katseluoikeuden hinta: 10,00 / laite

Varasto loppu

Ohjelma

Ludwig van Beethoven (1770–1827):

Sonaatti pianolle ja viululle nro 5 F-duuri, op. 24 ’Kevätsonaatti’ (1800-01)

Allegro
Adagio molto espressivo
Scherzo. Allegro molto
Rondo. Allegro ma non troppo

Sonaatti pianolle ja viululle nro 7 c-molli, op. 30 nro 2 (1802)

Allegro con brio
Adagio cantabile
Scherzo. Allegro
Finale. Allegro

Paavali Jumppanen, piano

Paavali on kansainvälisesti arvostettu Beethovenin musiikin tulkki, joka on ensimmäisenä suomalaispianistina levyttänyt säveltäjän 32 pianosonaattia. Kuluvana vuonna hän keskittyy rakastamansa säveltäjän musiikkiin esittäen tämän piano- ja kamarimusiikkia sekä konserttoja useissa konserttisarjoissa Suomessa ja ulkomailla. Lapissa Jumppanen on ollut aktiivinen erityisesti Väyläfestivaalin taiteellisen työryhmän puheenjohtajana.

www.paavalijumppanen.com

Jaakko Kuusisto, viulu

Jaakko on yksi monipuolisimpia suomalaismuusikoita, joka on kotonaan monissa eri musiikkityyleissä barokista jazziin. Hän toimii tällä hetkellä Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana sekä Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina. Hänen sävellystuotantonsa käsittää noin 40 teosta, joista tunnetuimpia ovat viulukonsertto sekä ooppera ’Jää’. Kuusisto esiintyy noin 30 äänilevyllä, joista viimeisimpänä on julkaistu Bachin sooloviulusarjat sisältävä tupla-cd.

www.jaakkokuusisto.fi​