Nuorten Kapellimestareiden Loppukonsertti

LEAD! -säätiön ensimmäiselle Fiskars Summer Festivalille osallistuneiden nuorten kapellimestarikykyjen loppukonsertti.

Konsertissa on nuorten kapellimestareiden lisäksi estradilla myös viulisti Pekka Kuusisto sekä kapellimestari Jukka-Pekka Saraste.

Katseluoikeuden hinta: 9,00 / laite

Varasto loppu

Ohjelma

Jean Sibelius: Rakastava, Op 14

Igor Stravinsky: Konsertto kamariorkesterille ‘Dumbarton Oaks’

Jean Sibelius: Sarja viululle ja jousiorkesterille, Op. 117

Jean Sibelius (arr. Jorma Panula): osa orkesterisarjasta Kuningas Kristian II, Op. 27

Joseph Haydn: Sinfonia nro 49 f-molli ‘La passione’

Jukka-Pekka Saraste (kapellimestari)
Pekka Kuusisto (solisti)
nuoria kapellimestareita
Lohjan kaupunginorkesteri

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari

Jukka-Pekka Saraste on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi sukupolvensa merkittävimmäksi kapellimestariksi musiikillisen syvyytensä ja tinkimättömyytensä ansiosta. Saraste aloitti uransa viulistina, ja siirtyi sittemmin Jorma Panulan oppiin Sibelius-Akatemiaan. Saraste on ollut Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin, Oslon filharmonikkojen ja Toronton sinfoniaorkesterin ylikapellimestari, sekä BBC:n sinfonikkojen päävierailija. Hän on myös yksi LEAD! Foundation Academy:n perustajista.

Pekka Kuusisto, viulu

Viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Pekka Kuusisto tunnetaan taiteellisesta estottomuudesta ja raikkaista ohjelmistoista. Hän on Deutsche Kammerphilharmonien, sekä Mahler- ja St. Paul -kamariorkestereiden taiteellinen kumppani, ja ausralialainsen ACO Collectiven taiteellinen johtaja. Kuusisto on paitsi nykymusiikin intohimoinen puolestapuhuja, myös taidokas improvisoija, eikä hän ole rajoittanut musiikillista yhteistyötä vain yhden genren sisälle.

Lohjan kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri on perustettu vuonna 1964. Länsi-Uudenmaan ainoassa ammattiorkesterissa työskentelee vakituisesti 12 muusikkoa, jotka muodostavat orkesterin rungon. Runko-orkesteri täydentyy kamariorkesteriksi tai sinfoniaorkesteriksi freelance-muusikoita palkkaamalla. Kaikki Lohjan kaupunginorkesterissa soittavat freelance-muusikot ovat ammattimuusikoita, jotka soittavat aktiivisesti useissa eri orkestereissa. Syksyllä 2020 orkesterin taiteellisena johtajana aloittaa Jukka Untamala. Orkesterin konserttimestari on Tero Latvala.

Orkesterin kotisali on Laurentius-sali Lohjalla. Aktiivisena alueellisena toimijana orkesteri vierailee säännöllisesti mm. Loviisan Sibeliuspäivillä, Sipoon Äänet-festivaalilla sekä Lux Musicae-festivaalilla Siuntiossa ja LEAD!-säätiön kesäfestivaalilla Fiskarsissa. Orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo-tenoreiden kanssa.

Orkesteri tekee yhteistyötä kuntien, seurakuntien, yhdistysten ja eri kulttuuritoimijoiden kanssa. Monipuolinen ohjelmisto sisältää klassisen perusohjelmiston lisäksi mm. viihde- elokuva- ja lastenmusiikkia. Lohjan kaupunginorkesteri tunnetaan myös suomalaisten huippukuorojen luotto-orkesterina.